Последни новини

Ехографски апарат от най-висок клас за ултразвукова диагностика

нов ехографски апарат от най-висок клас за ултразвукова диагностикаОт края на м. Февруари 2016г, в МЦ „Св. Георги Софийски” - поликлиника ВМА функционира нов ехографски апарат от най-висок клас за ултразвукова диагностика, който позволява диагностициране на изменения в органите, недостъпни за използваните до момента инструментални методи на изследване.
Ултразвуковият апарат е с възможности за съвременна диагностика  на заболявания на :

   - щитовидна жлеза
   - слюнчени жлези
   - структури на шията  
   - млечна жлеза
   - коремни органи
   - органи в малкия таз

 

Апаратът е снабден с трансвагинална сонда осигуряваща възможност за по-добра диагностика на АГ-заболявания, както и проследяване на бременност .

Новата придобивка позволява висок клас цветна доплерова сонография на магистрални артерии на главата , с цел - диагностика, проследяване и профилактика на съдови заболявания на мозъка , деменции, главоболие, вертижни  синдроми, шум в ушите, шумови находки в областа на шията.
Новият апарат позволява диагностика на повърхностни структури /ехомамография, ехо но щитовидна жлеза/, АГ и Урологична диагностика /бъбреци, простатна жлеза, пикочен мехур, тестиси/. Възможности за установяване  анализ на анатомични структури чрез паралелни срезове, автоматично детектиране и изчисление, сумиране на образи.
Апаратът дава възможности за наблюдение в реално време, има функция и за оптимизация на изображението, както и за анамнестично сравнение на данните – прилага се за проследяване динамиката на съответния патологичен процес, за динамиката на възстановяване или приложено лечение. Подобно е приложението и проследяването в различните триместри на бремеността.
Новата придобивка позволява висок клас доплер-сонографско изследване при анализ на коремните кръвоносни съдове и диагностициране на аневризми в коремната кухина, измерване на скоростите на кръвния поток и обема на съдовете. Доплер системата , както и цветния Доплер дава възможност за проследяване на различни съдови и сърдечни патологии / широк кръг на скенирания /. Апаратът има висока разграничителна способност за оценка на дифузни и огнищни лезии на черния дроб и на паренхимните органи.

ЗАПИСВАНИЯ НА ТЕЛЕФОН:         02 9225939

 

Модерен цветен апарат за доплерова сонография

 От скоро в центърът работи сектор за диагностика и лечение на съдовите заболявания на мозъка, главоболието и световъртежа, оборудван с модерен цветен апарат за доплерова сонография.
   

Високотехнологична апаратура за ендоскопски оглед

Центърът разполага с модерна, високотехнологична апаратура за ендоскопски оглед и бърза атравматична диагностика на заболяванията на ларинкса, хипофаринкса, трахеята, носа и синусите. 

   

Profilaser

От началото на 2013 година центъра разполага с Profilaser /мек лазер/ - авангардна атравматична  методика за лечение на шум в ушите, неповлияващ се от медикаментозно лечение.

TinniTool Profilaser  - Швейцарска технология e абсолютна иновация в развитието на днешната    технология за лечение на :

Тинитус   /шум в ушите/ и болести засягащи средното ухо като :
  • Глухота породена от тинитус ;
  • Налягане в ухото;
  • Болест на Мениер ;
  • Разстройства на слуха ;
  • Остра глухота и др.
Лечението с мек лазер е изключително безопасно и безболезнено  -  лазерният лъч прониква дори в дълбоките подкожни слоеве и работи като лечебна биостимулация директно върху метаболизма в съединителната тъкан .
Ефектът се обяснява с подобряване  на кръвообращението и ускоряване на регенерацията на клетките .
   
Най-горе